Vrijwilligers gezocht StmHwinkel

Auteur: Teun Lageweg
Jaar: 2019
Prijs: € 15,00

De auteur Teun Lageweg, vertelt op boeiende wijze over de 100-jarige geschiedenis van Voetbal Vereniging Hellevoetsluis.

In dit jubileumboek wordt, tegen de achtergrond van de woelige en interessante historie van de oude vestingstad en marinebasis Hellevoetsluis, in 150 pagina's de verenigingsgeschiedenis verteld. Met foto's van alle teams jong en oud die in de jubileummaand actief waren voor V.V. Hellevoetsluis.

Van weilanden naar woonwijkenwinkelHet nieuwste boek van Bob Benschop nu ook verkrijgbaar in ons boekwinkeltje!

Titel: Van weilanden naar woonwijken  Voorne-Putten 1945-1975.
Auteur: Bob Benschop
Jaar: 2019
Prijs € 24,95

Hoe een eiland in een kwart eeuw van gezicht veranderde.
Op boeiende wijze heeft Bob Benschop, historicus bij het Streekarchief Voorne-Putten, de roerige geschiedenis van Voorne-Putten in de periode 1945-1975 beschreven.
Het overwegend agrarische Voorne-Putten onderging na 1945 een ingrijpende metamorfose. Het weidse uitzicht boven de uitgestrekste polders kreeg een totaal ander aanzien toen de fabrieksschoorstenen, hoogspanningsmasten, woonwijken en flatgebouwen verrezen. De bewoners hadden weinig grip op alle veranderingen die de oprukkende havens en aanleg van de Haringvlietdam met zich meebrachten.
De locaties van nieuwbouw en de uitbreidingen op het gebied van infrastructuur werden van bovenaf gedicteerd.

Toch probeerde het eiland zijn eigen stempel te drukken. Brielle liet tal van historische panden restaureren, terwijl Spijkenisse zich juist van zijn verleden ontdeed en de dorpskern grootdeels sloopte. Hellevoetsluis probeerde nieuwe industrieën aan te trekken om de leegstaande marinecomplexen te laten herleven en Rockanje en Oostvoorne ontpopten zich als uiterst populaire badplaatsen.

03517Op woensdag 1 mei 2019 is het Stadsmuseum Hellevoetsluis weer geopend.
Naast de vaste tentoonstelling is er dit jaar weer een aparte deeltententoonstelling met als titel:
Bruggen en Sluizen in Hellevoetsluis.
Het is een interessante tentoontstelling geworden over de de bruggen en sluizen door de eeuwen heen in Hellevoetsluis. Het verhaal wordt verteld aan de hand van foto's en teksten en voorwerpen.