IMG 2661 web

Afgelopen zaterdag werd de eerste BibberGriezelTocht gehouden in de Vesting.

Stadsmuseum Hellevoetsluis, de Scouting, Lichtschip Noord Hinder, Verdedigingswerken, Droogdok Jan Blanken, Ramtorenschip Buffel en Picobello Entertainment sloegen de handen ineen en organiseerden gezamenlijk deze spannende avond. En gebibberd werd er…Was het niet van de enge acts dan was het wel door de enorme kou die er deze avond was.

IMG 2652 web

Allereerst konden de jongste kinderen een stempelkaart ophalen in de pipowagen op de kade Vervolgens werden ze langs de enge piraten geleid op de Buffel, langs meneer Pollemans en zijn kornuiten op de Noord Hinder en als laatste kwamen ze bij de heksen in het Stadsmuseum; met hun wel heel vreemd soepje...

“Ze dansen om de ketel, maar wat een pech, eentje neemt een slok: floep nou is ze weg! Spinnenkop met spruitjes, knekel met kandij: die soep is nog niet goed, daar moet nog wat bij… één groene snottebel…”

IMG 8365 2 web

Het liedje wat door veel kinderen uit volle borst werd meegezongen. Sommige kinderen durfden het aan om een flinke hap drakenbloed of Blauwetongsmurrie te eten en ieder kind ging na het opzeggen van een eigengemaakte toverspreuk, met een witte muis weer verder op spokenjacht.

De echte waaghalzen liepen de enge tocht. Nadat de kinderen en hun begeleiders zich eerst gemeld hadden bij de vrijwilligers van de Scouting op het plein voor Fort Haerlem begon het echte ‘Bibberen en Griezelen’ op de Wallen waar men verschillende vreemde en raadselachtige figuren tegen kwamen. Werd er geen hoofd verloren of een tong doorboord, dan schrok men zich een hoedje van de muzikale Harlekijn met zijn metgezellen die al zingend de kinderen de stuipen op het lijf joeg. Daarna gingen ze op zoek naar verloren Janus in de tunnel onder het Droogdok en als ze nog niet uit gegriezeld waren konden ze tocht van de kleintjes er ook nog even achteraan doen.

IMG 2649 web

Al met al een bijzonder geslaagde avond, mede door alle vrijwilligers die belangeloos mee hebben gewerkt. Ook dank aan Lekker Bezig! Hellevoetsluis en de sponsering van PLUS Trommel en JUMBO de Struyten.

IMG 2651 web

IMG 2657 web