Logo VVBTD

 


190 Oostdijk

Er zijn veel aanvragen voor de kleurenfoto van het tramstation van vorige week die voor ons ook een vondst was.

Dan het antwoord op de vraag wat die veerboot Zijpe in de Hellevoetse tramhaven deed; RTM kenner bij uitstek Herman Smit vertelde dat op dat moment de 'Haringvliet' voor onderhoud op de werf was.

De foto van deze week laat de plek zien waar op die moment 81 prachtige appartementen verrijzen. Dit is de situatie in de vroege jaren zestig, toen de firma Moree nog alleen aan de noordelijke kant van de Oostdijk gevestigd was, maar toen al een begrip in de regio was.

Op de voorgrond een tweetal bekende ontmoetingspunten voor inwoners van Hellevoetsluis. Links op de foto het café van Piet van den Berg, waar de eerste jukebox van Hellevoetsluis in de zaak stond en waar dan ook 'Kom van dat dak af" regelmatig door het café schalde. Ook in dit café waarschijnlijk het beste biljart in Hellevoetsluis, maar waar toch tegen de wetten van de zwaartekracht moest worden gespeeld omdat de vloer van het café een lichte helling vertoonde. Later werd dit pand het eetcafé Silly.

Het tegenoverliggende café was van Bart en Neeltje Broos, dat er nog stond toen Groot Hellevoet in 1977 voor het eerst verscheen. Ik interviewde toen Neeltje Broos, die op hoge leeftijd nog elke morgen om 5 uur al verse koffie had voor de vrachtwagenchauffeurs die dat erg op prijs stelden. Dit café werd later overgenomen door de familie Steenbeek die er het eerst avonden met topless bediening ging organiseren.

Voor diegenen die zich in willen spannen om bij de appartementen een 'Moreeweg' te realiseren: Hellevoetsluis heeft een straatnamencommissie en daar kunt u uw wens neerleggen.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 05-12-2018
Museum & Blok

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis